Książka – "Wszystko o pyłku i jego pozyskiwaniu" – Sławomir Trzybiński Zobacz większe

Książka – "Wszystko o pyłku i jego pozyskiwaniu" – Sławomir Trzybiński

K85

Nowy produkt

Broszura o pozyskiwaniu obnóży pyłkowych oraz pierzgi. Dotychczas nie było na rynku wydawniczym tak dobrej pozycji na ten temat.

Więcej szczegółów

14,00 zł brutto

Więcej informacji

Przez długie wieki jedynymi wytworami rodziny pszczelej pozyskiwanymi przez ludzi był miód i wosk. Wraz z doskonaleniem technik gospodarki pasiecznej i unowocześnianiem rolnictwa zmieniły się sposoby prowadzenia pasiek, rozszerzona też została gama produktów pasiecznych. Obecnie najważniejszym kierunkiem gospodarczego użytkowania pszczół w większości krajów świata jest ich wykorzystanie do zapylania roślin uprawnych. Największą wartość spośród produktów wytwarzanych bezpośrednio przez rodzinę pszczelą ma miód, ale coraz większego znaczenia zaczyna nabierać produkcja pyłku w postaci obnóży i wytwarzanej przez pszczoły pierzgi. Właściwości dietetyczne i lecznicze tych produktów są bardzo duże, stąd rosnące zainteresowanie nimi na rynku. Produkcji pyłku i pierzgi oraz postępowaniu z nimi poświęcona jest niniejsza pozycja. Redakcja czasopisma &bdquoPasieka” wychodzi naprzeciw potrzebom wielu polskich pszczelarzy poszukujących podręcznika, który w sposób zrozumiały, praktyczny i jednocześnie plastyczny przedstawi wiedzę potrzebną w pasiece produkującej pyłek i pierzgę. Mamy nadzieję, że oddawana w Państwa ręce pozycja pomoże nie tylko zwiększyć wydajność ekonomiczną Państwa pasiek, ale jeszcze lepiej poznać i zrozumieć urzekający świat pszczół.

Autor: Sławomir Trzybiński
Oprawa: miękka
Rok wydania: 2012, wydanie I
Stron: 64
Wymiary: 148 mm x 210mm